Categorieën
Nieuws

GELOVIGEN UIT ENSCHEDE PROTESTEREN IN FILMPJE TEGEN ONTHOOFDINGEN DOOR IS

Een groep Enschedeërs heeft een filmpje gemaakt waarmee ze protesteert tegen de agressieve acties en de onthoofdingsfilmpjes van IS. Het filmpje wordt onder meer verstuurd aan parlementariërs en bewindslieden.

Het is een initiatief van twee leden van de Evangelische Gemeente in Enschede. Zij waren onder de indruk van de verhalen van de Syrisch orthodoxe gemeenschap in Enschede over de situatie van de verdreven en bedreigde Christenen in Noord-Irak. Nadat de Syrisch orthodoxe gemeenschap in augustus een hongerstaking hield op het Stationsplein in Enschede wilden de leden van de Evangelische Gemeente dat een vervolg geven.

Op knieën met handen op de rug
In het filmpje liggen mensen in witte kleding op hun knieën, in dezelfde houding als de mensen in de onthoofdingsfilmpjes van IS. Ze spreken in Engelse teksten uit waarmee ze duidelijk willen maken ze hen alles afgenomen kan worden maar niet hun geloof en hoop. Het is Arabisch ondertiteld “We willen dat het geweld tegen christenen in Noord-Irak stopt, maar willen het protest een positieve wending geven”, aldus één van de vijftien deelnemers.

Bron: http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=200188&cat=1