Categorieën
Nieuws

Kampioenswedstrijd in feestelijke binnenstad, huldiging op 3 mei 2010

FC Twente speelt zondag 2 mei 2010 om 14.30 uur in Breda tegen NAC een wedstrijd die de club het eerste kampioenschap in de Eredivisie kan brengen.
Belangstellenden kunnen de wedstrijdbeelden volgen in de binnenstad of in De Grolsch Veste. Vanaf 12.00 uur zijn de deuren van het stadion voor publiek geopend. Ook is op verschillende plaatsen in de binnenstad vanaf 14.30 uur de wedstrijd te volgen, zowel op grote schermen buiten (Oude Markt en Van Heekplein) als binnen bij de diverse horecazaken. Op 2 mei wordt vanaf 13.00 uur op de Oude Markt en het Van Heekplein een uitgebreid programma geboden met infotainment en muziek. De geplande koopzondag en curiosamarkt op het Van Heekplein komen te vervallen. Als FC Twente de titel behaalt is de officiële huldiging op maandag 3 mei op het parkeerterrein P1 naast De Grolsch Veste tussen 16.00 en 20.00 uur.

Programma 2 mei
Het hoofdprogramma vindt plaats op het grote podium op het Van Heekplein en begint om 13.00 uur. Op het hoofdpodium en op de Oude Markt zijn diverse acts gepland (o.a. DJ Rob Toonen, Wipneus & Pim). Voorafgaand aan en na de wedstrijd worden op de schermen beelden getoond van de optredens, FC Twente, de stad en vanuit Breda. Ook wordt via Twitter de hashtag #twentekampioen gebruikt om berichten te delen. Het definitieve programma wordt de komende week samengesteld. Op 2 mei is ook op de schermen in de stad te zien wie wanneer waar optreedt.

De gemeente Enschede, politie, Enschede Promotie en de horecaondernemers houden er rekening mee dat veel mensen de wedstrijd in de Enschedese binnenstad willen volgen en een eventueel kampioenschap in de binnenstad vieren. Er worden voorzieningen getroffen om ervoor te zorgen dat de feestelijkheden veilig en plezierig verlopen. Op diverse plaatsen worden drankkramen en toiletten geplaatst.

Huldiging bij de Grolsch Veste 3 mei
Als het kampioenschap een feit is, zal er op 3 mei op het stadhuis een officiële ontvangst plaatsvinden van spelers en coach door het college van burgemeester en wethouders. De ploeg van coach McClaren en de medewerkers van FC Twente vieren de titel met alle fans en belangstellenden op maandag 3 mei direct naast De Grolsch Veste. Op parkeerterrein P1 (kanaalzijde) wordt een podium geplaatst dat het middelpunt vormt van alle festiviteiten. Het gevarieerde programma (met filmbeelden, muziek en uiteraard de huldiging) start om 16.00 uur en eindigt om 20.00 uur. Het terrein gaat voor publiek open om 14.00 uur. De spelers en staf van FC Twente worden rond 18.15 uur op het podium verwacht.

Parkeerproblemen te verwachten
In verband met te verwachten verkeersdrukte geldt op 2 mei het advies om niet met de auto te reizen. Het aantal parkeerplaatsen in de stad, langs de wegen, op parkeerterreinen en in de garages is naar verwachting niet voldoende. Ook voor de eventuele huldiging op maandag bij De Grolsch Veste geldt het advies om met de fiets of het openbaar vervoer te komen.

Informatie over toegang tot De Grolsch Veste op 2 mei is te vinden op internet via www.fctwente.nl

Bron: Enschede.nl
Scheidingslijn