Categorieën
Nieuws

Syrische veiligheidstroepen doen inval in het ADO hoofdkantoor en arresteren tientallen Assyriërs

De Syrische veiligheidstroepen hebben 13 leden van de Assyrische Democratische Organisatie (ADO) gearresteerd waaronder vier ADO topleiders. Dit is gebeurd na de vreedzame demonstratie die plaatsvond in Kamishli op vrijdag 20 mei 2011, waarbij Assyriërs samen met Koerden en Arabieren aan deel hebben genomen.

Na de eerste inval zijn meer dan 20 zwaarbewapende veiligheidstroepen vrijdagmiddag weer voor de tweede keer het hoofdkantoor van de Assyrische Democratische Organisatie binnen gevallen en hebben het hele kantoor geplunderd. Computers en het archief zijn in beslag genomen. De arrestaties zijn gedaan naar aanleiding van deelname van ADO leden aan demonstraties gericht tegen het geweld van de Syrische regime en uit solidariteit met alle Syrische burgers die naar vrijheid en democratie streven.

De gearresteerde Assyrische ADO leden zijn:

1. Dr. Malak Yaqoub, tweede voorzitter van het Politbureau van ADO
2. Gabriel Romanos, lid ADO Politbureau
3. Karam Dawle, lid ADO Politbureau
4. Dr. Samir Ibrahim, lid van het Centrale Comité
5. Barsom Yousif
6. Gawrieh Shabo
7. Yaqoub Gharibo
8. George Odisho
9. Hanna Ishaq
10. Ghandi Safar
11. Fahad Yousif
12. David Habib
13. Hanna Sanharib

Wij, van de Assyrische Democratische Organisatie, veroordelen krachtig deze actie, die in strijd is met de fundamentele rechten van de mens en de Syrische grondwet, die vrijheid van meningsuiting en het recht van vreedzame protesten voor alle Syrische burgers garandeert. Wij eisen de onmiddellijke vrijlating van deze Assyrische gevangenen, de andere gevangenen als gevolg van deelname aan deze vreedzame protesten en de vrijlating van alle politieke gevangenen in Syrië. We roepen de Syrische autoriteiten op te stoppen met het gebruik van geweld en willekeurige arrestaties van onschuldige burgers. Het is hoogste tijd om te beginnen met een transparante, democratische en nationale dialoog, die het land moet leiden tot een democratisch en pluralistisch systeem dat aan de aspiraties van alle Syriërs voldoet.

De persverklaring werd ondertekend door:
• Assyrisch Democratische Organisatie (ADO) afdeling Nederland
• Centrum voor Informatie en Documentatie Assyrië (CIDA)
• Federatie Tur Abdin Nederland (FTN)
• Assyrische Jongeren Federatie Nederland (AJF)
• Suryoye Platform Overijssel (SPO)
• Assyrische Mesopotamische Vereniging Enschede (AMVE)
• Suryoye Culturele vereniging Tur Abdin Hengelo
• Suryoye Vereniging Nineve Vriezenveen

Voor meer informatie:
De heer Sanharib Mirza
Voorzitter ADO afdeling Nederland
Telefoon: (+31) 06 – 34 65 70 71
Email: sani900@hotmail.com

Persverklaring in PDF
Scheidingslijn