Categorieën
Nieuws

Kidsstop moet boete snel betalen

ENSCHEDE – Kinderdagverblijf Kidsstop moet de in 2009 opgelegde boete van 33.000 euro betalen aan de gemeente. Voor wethouder Ed Wallinga is er geen enkel argument om nu ineens van die boete af te zien of in te stemmen met uitstel van betaling. Hij wordt in die mening gesteund door de Raad van State. Die oordeelde gisteren dat Kidsstop de boete per direct moet overmaken op de bankrekening van de gemeente. Kidsstop drong vorige week bij de Raad van State aan op uitstel. Op de zitting in Den Haag beweerde het kinderopvangbedrijf dat het de boetes niet kan betalen, maar rechter Rob Loeb wil daar geen rekening mee houden omdat Kidsstop pas op de rechtszitting kwam met dit verhaal. Enschede bestrafte Kidsstop in juli 2009 na een controle door de GGD in 2008 en 2009 waaruit naar voren kwam dat er niet volgens de regels werd gewerkt. Zo hadden sommige personeelsleden geen Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en waren er te weinig begeleiders op kindergroepen. De zaak is met het betalen overigens nog niet gesloten. Over een half jaar dient bij dezelfde Raad van State de bodemzaak van Kidsstop. Het bedrijf denkt die zaak te winnen en vroeg ook om die reden vorige week toestemming het geld in de knip te mogen houden. Kidsstop heeft verder de gemeente nschede gedreigd met een claim wegens imagoschade.

Kidsstop is als kinderdagverblijf actief in de wijk Velve-Lindenhof, aan de Lage Bothofstraat en werkt er nauw samen met openbare basisschool De Lipper. Samen met andere partijen heeft het er als proefproject het OKE-huis opgezet, waar de grenzen tussen peuterspeelzaal en dagverblijf wegvallen.

PvdA-raadslid George Hanna maakt zich zorgen over de toekomst van de kinderopvang in de wijk als de hoge boete boven Kidsstop blijft hangen. Voor Wallinga is er sprake van gelegenheidsargumenten. „In 2009 en ook later is bij herhaling gezegd door de leiding van Kidsstop dat de boete geen gevolgen zal hebben voor de continuïteit.”

Bron: TC Tubantia
Scheidingslijn