Categorieën
Nieuws

Soap draaiarmen Knalhutteweg nadert einde

ENSCHEDE – Het leek een gebed zonder einde te worden, maar het einde van de problemen rondom de draaiarmen aan de Knalhutteweg is in zicht. Vrijdag zal een nieuwe arm worden geplaatst die er voor moet zorgen dat kinderen van basisscholen Drakensteyn, Vastert en Godfried Bomans eindelijk veiliger kunnen oversteken.

Het schoolplein van basisschool Drakensteyn ligt direct aan de Knalhutteweg. De weg is zo druk dat er twee jaar geleden werd besloten veiligheidsmaatregelen te nemen. In de zomer van 2010 is de kruising voorzien van twee draaiarmen, maar het systeem functioneert al niet vanaf het begin.

PvdA raadslid George Hanna stelde het probleem aan de Knalhutteweg destijds aan de kaak. De draaiarmen werden nauwelijks gebruikt en één ervan werkte niet goed. Klaarovers moesten de arm de weg op draaien, waardoor ze de kinderen die wilden oversteken niet tegen konden houden. Wilden ze de constructie terugdraaien, draaide die tegen de stilstaande auto’s.

De ‘defecte’ arm werd begin 2011 vervangen door een nieuwe constructie. De stellage stond niet goed verankerd in de grond en is inmiddels weggehaald.

Met de nieuwe arm zijn nog niet alle problemen verholpen. De draaiarmen werken niet vanzelf en moeten met de hand bediend worden. Daarvoor zijn meer vrijwilligers nodig.

Lees verder op TcTubantia

Scheidingslijn