Categorieën
Nieuws

Zoen en zoef voor verkeersveiligheid basisscholen

Om de verkeersveiligheid rond de basisscholen Drakensteyn, Vastert en Godfried Bomans te bevorderen, is besloten om, naast de bestaande draaiarmen voor het oversteken op de Knalhutteweg, nu ook een kiss & ride zone te realiseren.

Het voorstel daartoe kreeg instemming in de stadsdeelcommissie Zuid op dinsdag 29 november. Begin van het jaar had ik hier aandacht voor gevraagd in stadsdeelcommissie. Ik maakte me zorgen over de verkeersonveilige situatie, vooral over de overlast van auto’s rond de basisscholen. In de huidige situatie veroorzaken ouders opstoppingen voor fietsers en bussen bij de Verwooldslanden en Reerinklanden. Daar is namelijk geen ruimte om kinderen bij de scholen af te zetten. Ik ben erg blij met de komst van een kiss & ride zone. Het verkeer zal daardoor beter gereguleerd worden. Het liefst ziet de PvdA natuurlijk dat ouders hun kinderen met de fiets naar school brengen, maar wij begrijpen ook heel goed dat er veel ouders zijn die na het afzetten van hun kinderen verder moeten naar hun werk, misschien wel buiten de stad.