Categorieën
Nieuws

Medisch Spectrum Twente gaat fietsers belonen

Medisch Spectrum Twente staat bekend als fietsvriendelijke werkgever. Jaarlijks schaffen zo’n 500 medewerkers via één van de fiscaalvriendelijke fietsplannen een nieuwe fiets aan en gebruiken deze regelmatig om hiermee naar het werk te gaan.

Naast de traditionele fiets wordt ook steeds vaker een elektrische fiets gekocht, waarmee ook een wat langere afstand van huis naar ziekenhuis afgelegd kan worden. Door middel van diverse acties (kortingen, verloten van weekendjes weg, fietspoetsdagen, etc.) en services (fietsreparaties, oplaadpunten voor e-bikes) wordt geprobeerd de fietsende medewerker te faciliteren.

In het licht van de toegenomen parkeerproblematiek vanwege de nieuwbouw, wordt nu nagedacht over het verder stimuleren van het fietsgebruik voor het woon/werkverkeer door medewerkers van ons ziekenhuis. Concreet gaat de gedachte uit naar het invoeren van een beleid dat fietsende medewerkers beloond. Voor iedere keer dat een medewerker de fiets in de fietsenstalling zet, krijgt hij een aantal punten. Deze punten kunnen worden gespaard en op gezette tijden worden verzilverd voor kado’s of bonnen.

Inmiddels zijn er contacten gelegd met een bedrijf dat een fietsregistratiesysteem heeft ontwikkeld. De apparatuur wordt momenteel aan diverse testen onderworpen. Naar verwachting kan in april worden gestart met een proefopstelling bij de fietsenstalling aan de Haaksbergerstraat. Zodra helder is wanneer deze proef zal starten zullen hiervoor vrijwilligers worden gevraagd.

Bron: Intranet MST