Categorieën
Nieuws

Amendement inhaalslag fietspaden volop in uitvoering

Bij de behandeling van Fietsvisie 2012-2020 nam de gemeenteraad op 23 januari een amendement aan over de besteding van 1 miljoen euro voor een inhaalslag in het onderhoud van fietspaden en de aanpak van knelpunten (te lezen op amendement besteding 1 miljoen inhaalslag). Als hoofdindiener namens de PvdA van dit amendement ben ik de afgelopen periode door Erik Rouwette, projectmanager van de gemeente Enschede, op de hoogte gehouden van de voortgang.

De firma REEF Infra BV heeft in opdracht van de gemeente in de afgelopen maanden ingrijpende onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. De meeste werkzaamheden vonden plaats in de schoolvakanties, om fietsers zo min mogelijk overlast te bezorgen.

Zo zijn onder meer de fietspaden van Broekheunerrondweg, Haaksbergerstraat, Knalhutteweg en Voortmansweg aangepakt. De fietstunnel in Boswinkel is voorzien van een volledig nieuwe deklaag rood asfalt. Eveneens werden de fietspaden bij Bruggertstraat, Beneluxlaan en Tennispark het Woolderik aangepakt. Veel van deze fietspaden waren beschadigd, dus herstel was hard nodig.

Comfortabele fietspaden en veilige oversteekplaatsen moeten leiden tot een hoger fietsgebruik. Het streven is om ervoor te zorgen dat Enschede in 2020 uitgeroepen kan worden tot Fietsstad van Nederland.

Ik ben blij dat de uitvoering van de Fietsvisie 2012 – 2020 een zichtbare start heeft gekregen.