Categorieën
Nieuws

Oude stickers weg: geen (on)terechte parkeerbekeuringen meer

Op zaterdag 8 mei konden we in dagblad Tubantia lezen dat op zaterdag 1 mei – voor de PvdA weliswaar een belangrijke feestdag, namelijk de “Dag van de Arbeid” – een aantal mensen onterecht een parkeerbekeuring heeft gekregen.

Wat was er aan de hand? De gemeenteraad heeft in 2009 besloten dat ook op zon- en feestdagen in de binnenstad voor parkeren betaald moet worden. In het nieuwe collegeakkoord is al afgesproken het betalen op zon- en feestdagen weer af te schaffen, maar formeel is dat nog niet gebeurd. Intussen zitten op enkele parkeerautomaten nog oude stickers uit 2009, die vermelden dat op een aantal feestdagen gratis kan worden geparkeerd. Daaronder ook 1 mei en Hemelvaartsdag. Dat leidt natuurlijk tot misverstanden. Mensen die op 1 mei niet betaalden, ontvingen terecht een bekeuring (volgens het nieuwe beleid), maar die was ook onterecht, gezien de sticker op de parkeerautomaat.

Voor mij was dit aanleiding om op maandag 10 mei vragen te stellen in de Stedelijke raadscommissie. Ik heb wethouder Hans van Agteren gevraagd of het inderdaad klopt dat onterechte parkeerbekeuringen zijn uitgeschreven op 1 mei, waarom de oude stickers van 2009 nog niet verwijderd waren en of vóór Hemelvaartsdag deze oude stickers alsnog verwijderd zullen zijn om niet opnieuw verwarring te laten ontstaan.

De wethouder antwoordde dat een aantal parkeerbekeuringen op 1 mei meteen ongedaan is gemaakt. Verder deelde de wethouder mee dat (on)terechte parkeerbekeuringen ook ongedaan worden gemaakt, wanneer mensen zich melden bij de gemeente. Hij heeft toegezegd dat de oude stickers nog vóór Hemelvaartsdag verwijderd zullen worden.

Tot slot heb ik voor mezelf helaas moeten constateren dat 1 mei “Dag van de Arbeid” géén nationale feestdag is!

Scheidingslijn