Categorieën
Nieuws

200 euro: beste idee verkeersveiligheid

ENSCHEDE – Huis aan Huis Enschede en TV Enschede FM slaan de handen ineen om de verkeersveiligheid in onze stad te verbeteren. Voor het beste idee is 200 euro beschikbaar.

“Dat kan van alles zijn”, zegt Martijn de Lange van TV Enschede FM. “Mensen die samen een idee aandragen, hebben een streepje voor!” Meedoen is heel gemakkelijk.

De Lange: “Verkeersveiligheid gaat ons allemaal aan. Als plaatselijke omroep en lokale krant hebben we hart voor de stad en willen we graag helpen om de verkeersveiligheid te vergroten. We weten dat bij onze kijkers en luisteraars en de lezers verkeersveiligheid een hot item is. Dat geldt ook voor de politiek. Zo wil de gemeente Enschede zebrapaden die weinig worden gebruikt weghalen. Kortom, het is onderwerp dat leeft. Samen met het Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid in Overijssel stellen we 200 euro beschikbaar voor het beste idee dat wordt aangedragen om de verkeersveiligheid te verbeteren.”

Hoe gaat het in zijn werk? “Mail ons uw idee. Belangrijk is dat het plan haalbaar is, goed uitgewerkt is en dat zo veel mogelijk mensen baat hebben bij uw idee. Natuurlijk wordt originaliteit beloond. Wij stellen het op prijs als een collectief een idee aandraagt, bijvoorbeeld een groep bewoners of een school.” Hij geeft aan dat geen idee gek genoeg is. “Als het maar in Enschede speelt. Of het nu nieuwe klaaroversetjes zijn, een lading strooizout of potten verf om zelf zebrapaden mee te maken.”

U kunt uw idee mailen naar redactiehuisaanhuis@whm.wegener.nl. Uiterste inzenddatum is 30 januari. Daarna kiest een deskundige jury vijf ideeën. Op www.huisaanhuisenschede.nl kunt u daarna tot en met 16 februari stemmen op het beste idee, waarna de winnaar in de Huis aan Huis Enschede en via Enschede FM en TV Enschede bekend wordt gemaakt.

Bron: Huis aan Huis Enschede | donderdag 20 januari 2011 |
Scheidingslijn