Categorieën
Nieuws

Enschede blijft fietsstad

Op donderdag 21 april organiseerde dagblad Tubantia een stadsdebat met als thema: “Waar staat de fietser in Enschede?” Daar heb ik namens de PvdA ingebracht dat wij het erg belangrijk vinden om de fietsers een plek te geven.

Enschede is jarenlang een fietsstad geweest, maar de laatste jaren is er weinig gedaan voor de fietsers. Ik ben daarom blij dat we nog dit jaar een fietsnota krijgen waarmee wij tegemoet kunnen komen aan de wensen van fietsers. Of het nu gaat om een groene golf voor fietsers, (gratis) bewaakte stallingen, veiligheid of comfort, één ding is duidelijk: er moet snel iets gedaan worden om weer richting de 38% fietsbewegingen te gaan in 2016.

Het verbeteren van de fietspaden heeft niet alleen een positief effect voor fietsers, maar ook voor scootmobielgebruikers. Ook zij hebben geklaagd over hobbelige en door boomwortelschade aangetaste fietspaden. Op dit moment staat Enschede op de 10e plek van meest fietsvriendelijke steden, terwijl wij altijd plek 5 hebben gehad.

We hebben al een prima infrastructuur, maar die behoeft onderhoud en modernisering. Ik ben er van overtuigd dat wij de komende jaren weer langzaam omhoog kunnen gaan met onze percentages.

Enschede blijft fietsstad!
Scheidingslijn