Categorieën
Nieuws

Aanpak fietspad Hengelosestraat in 2012

In de gemeenteraadsvergadering op maandag 19 december is gesproken over de lange termijn financiering mobiliteit. Voor de PvdA was het afmaken van de busbaan op de Hengelosestraat (fase 5) punt van aandacht.

Wij hebben dit eruit gelicht, omdat wij het niet alleen voor busreiziger belangrijk vinden dat er een aaneengesloten goede baan is tussen Enschede en Hengelo, maar ook voor de fietser.

In 2009 heeft collega Dennis Bouwman vragen gesteld over de belabberde staat van het fietspad langs de Hengelosestraat. Hij kreeg toen te horen dat de aanpak van dit fietspad meegenomen zou worden bij de aanleg van de busbaan.

Nu, in 2011, heeft de wethouder toegezegd in het voorjaar van 2012 met een voorstel naar de Raad te komen om de busbaan in een versoberde versie uit te voeren. Daardoor zal ook geld beschikbaar zijn om het fietspad aan te pakken. Voor de PvdA twee vliegen in één klap. Als alles mee zit, zal het geheel in 2012 gerealiseerd worden.