Categorieën
Nieuws

Samen met de wethouder op werkbezoek bij Connexxion

Op woensdag 9 januari ben ik samen met wethouder Hans van Agteren op werkbezoek geweest bij Connexxion. Rob van Daalen, assistent rayonmanager logistiek, heeft ons ontvangen aan de Staalsteden.

Aanleiding tot dit bezoek was de lasergun actie van 6 november 2012 na klachten over te hoge snelheden van bussen op de busbanen. Na een rondleiding in de werkplaats van Connexxion was het tijd om zelf te ervaren hoe het is om een grote bus te besturen. De wethouder mocht in een speciale lesbus van Connexxion achter het stuur zitten.

Tijdens de busrit heb ik Rob van Daalen gevraagd wat Connexxion de afgelopen periode heeft gedaan richting de buschauffeurs. Hij gaf aan dat dit issue eigenlijk al langer speelde bij het bedrijf. “Bij de klantenservice komen soms klachten binnen over een bepaalde chauffeur. Wanneer bekend is om wie het gaat, wordt hij of zij door de leidinggevende uitgenodigd voor een gesprek. Verder besteden wij heel veel aandacht aan trainingen op het gebied van klantbejegening”.

Rob van Daalen gaf verder aan dat ook andere weggebruikers soms trainingen nodig hebben. “Buschauffeurs komen regelmatig weggebruikers tegen die de verkeersregels aan hun laars lappen, chauffeurs geen voorrang verlenen etc”. Hij gaf ook aan dat wegen of kruispunten niet altijd even toegankelijk zijn voor bussen en dat bebording niet altijd goed geplaatst is.

Omdat ik zelf naar een andere afspraak moest en nog niet alle onderwerpen aan de orde zijn geweest, hebben wij afgesproken om aan dit bezoek op korte termijn een vervolg te geven.