Categorieën
Nieuws

PvdA Overijssel: Ruimte om samen te léven

Er wordt wel eens beweerd dat de mensen in het Oosten stug en koppig zijn, en niet zo tolerant. Wij weten beter, Overijssel is één van de vriendelijkste provincies om te wonen. Met plek voor iedereen, ongeacht kleur, geloof of geaardheid. Stigma’s en vooroordelen, daar houden we hier niet van. In het Oosten laat je zien wat je waard bent, en dan hoor je er gewoon bij.

Natuurlijk hebben we de afgelopen jaren een stapje terug moeten doen, de financiële crisis kwam hard aan. Maar mensen in een sterke, sociale gemeenschap wijzen niet met een beschuldigende vinger naar een ander. Nee, die slaan de handen ineen en komen met creatieve oplossingen voor problemen. Om samen uit het leven halen wat erin zit, ook in moeilijker tijden.

Overijssel staat voor flinke uitdagingen. Het aantal inwoners zal tot 2030 nog licht groeien en daarna krimpen. Het platteland kent nu al een dalend aantal inwoners, maar ook de steden krijgen ermee te maken. Jongeren en hoog opgeleiden trekken weg. Door de vergrijzing daalt de beroepsbevolking. De gevolgen voor de economie en de inrichting van de samenleving zijn enorm.

Drie thema’s zijn de komende jaren belangrijk voor de PvdA: meedoen, eerlijk delen en je thuis voelen in Overijssel. Aan de hand van die thema’s maken we van Overijssel een plek waar je je volop kunt ontwikkelen, ontspannen en verbinden met elkaar. Een plek waar het goed toeven is, voor iedereen.

Een Overijssel met ruimte om samen te léven.

Conceptprogramma PvdA Provinciale Statenverkiezingen Overijssel in PDF

Kandidatenlijst Provinciale Statenverkiezingen 2011

Website PvdA Provincie Overijssel
Scheidingslijn