Categorieën
Nieuws

OV-fiets 24 uur per dag beschikbaar op station Drienerlo

Wethouder Hans van Agteren heeft woensdag 26 januari bij station Enschede Drienerlo een Bikedispenser in gebruik genomen. Bij deze zelfservice huurlocatie met 35 OV- fietsen kunnen trein- en busreizigers op elk moment van de dag een fiets huren. Het gebied rondom station Drienerlo wordt hierdoor beter bereikbaar met het openbaar vervoer.

Snel een fiets
OV-fietsen zijn te huur voor abonnees van OV-fiets en voor houders van diverse mobiliteitskaarten zoals de NS Business Card en de Mobility Card. Wie vanaf station Enschede Drienerlo met een OV-fiets verder wil reizen, haalt met behulp van de pas een fiets uit de machine. Zo beschikt de reiziger snel over een goede fiets voor de rest van de reis. Voor € 3,- kan de gebruiker de fiets 24 uur meenemen. Voor bedrijven is het mogelijk om een speciaal bedrijfsabonnement af te sluiten. Meer informatie over abonnementen en mogelijkheden voor particulieren en bedrijven is te vinden www.ov-fiets.nl.

Fiets als goed alternatief
Het verbeteren van de bereikbaarheid van het gebied en het vergroten van de mobiliteit van mensen die er werken is belangrijk voor de gemeente Enschede. Voor werknemers en bezoekers van bedrijven op het Kennispark en in Havengebied, wordt het aantrekkelijker het openbaar vervoer te gebruiken. Met een OV-fiets is het laatste stukje sneller en comfortabeler af te leggen. Daarnaast heeft Twente een echte fietscultuur en is voor veel mensen gezondheid een belangrijke reden om met de fiets naar het werk te gaan. “De fiets is een erg handig vervoermiddel in Enschede, en zeker op en rondom Kennispark Twente een aantrekkelijk en gezond alternatief. Ik verwacht dan ook dat dit in een duidelijke behoefte voorziet en een succes wordt”, aldus wethouder Hans van Agteren.

Slim reizen en werken

De gemeente Enschede kon deze OV-fietsvoorziening mogelijk maken door een subsidie van de Regio Twente in het kader van het mobiliteitsprogramma Toegankelijkheid openbaar vervoer. De komende jaren volgen er op nog meer stations in Twente huurlocaties van OV-fiets.
Het uitbreiden van de mogelijkheden voor het gebruik van een OV-fiets in de regio past binnen het mobiliteitsmanagement project Twente Mobiel, Samen Slim Werken, waarvan Regio Twente één van de initiatiefnemers is. Twente Mobiel wil de bereikbaarheid en leefbaarheid van Twente in stand houden en waar nodig verbeteren. Dit kan door slimme manieren van reizen en werken te stimuleren onder Twentse werkgevers en werknemers, zoals het gebruik van de OV fiets.

Bron: Gemeente Enschede – geplaatst op 28 januari 2011
Scheidingslijn