Categorieën
Nieuws

Beantwoording vragen PvdA “Knalhutteweg nog steeds onveilig”

Vanavond tijdens de Stadsdeelcommissie Zuid zijn mijn vragen voor wat betreft de draaiarmen aan de Knalhutteweg door wethouder Wallinga beantwoord.

In de Assyrische Mesopotamische Vereniging Enschede gaf wethouder Wallinga aan dat de verkeersonveilige situatie langs de Knalhutteweg ter hoogte van de basisscholen; Drakensteyn, Het Vastert en Godfried Bomans inderdaad bekend was bij de Gemeente.

Dat de draaiarmen sinds afgelopen zomer niet zijn gebruikt door de basisscholen. De reden is dat ze simpelweg niet voldoen aan de eisen die gesteld zijn. De Gemeente is nu in gesprek met de leverancier om draaiarmen te ontwikkelen die daar wel aan voldoen. Het moet een soort vlaggenmast zijn die in eerste instantie naar beneden gehaald kan worden om de kinderen tegen te houden over te steken, waarna het gedraaid kan worden richting de weg om kinderen een veilige oversteek te kunnen bieden. Mijn aanvullende vraag was dan ook wanneer de nieuwe draaiarmen verwacht kunnen worden? De wethouder heeft toegezegd om aanstaande vrijdag mij per mail te laten weten wanneer de nieuwe draaiarmen geplaatst gaan worden.

Verder gaf de wethouder aan dat hij nu een zogenaamde “kiss and ride” zone wil gaan onderzoeken, en ouders wil oproepen om de kinderen toch zo veel mogelijk met de fiets of anders lopend naar school te brengen.

Wat betreft handhaving heeft de wethouder aangegeven dat de politie afgelopen weken ter plekke bonnen heeft uitgedeeld aan automobilisten die het verkeersbord “Parkeren en stilstaan” hebben genegeerd. Hij gaf echter wel aan dat handhaving niet een structureel middel zou zijn om de overlast van auto’s bij scholen tegen te gaan.

Wat mij nog wel bezig houdt is het feit dat ik van een verkeersbrigadier vernomen heb dat de scholen nog altijd moeite hebben om de bezetting rond te krijgen. Dagelijks zijn er 4 oversteekmomenten met uitzonderen van de woensdag, namelijk 2, waar niet voldoende vrijwilligers voor beschikbaar zijn. Op dinsdag en op vrijdag is er zelf sprake dat nooit hulp wordt geboden bij het oversteken. Daarom wil ik van de gelegenheid gebruik maken om ouders op te roepen zich vrijwillig aan te bieden bij de basisscholen om bij te kunnen dragen dat kinderen veilig kunnen oversteken.

Wordt vervolgd!
Scheidingslijn