Categorieën
Nieuws

Rust onder de jeugd in zoutdorp is weer terug

“Er is nu sprake van een aanvaardbaar niveau van rust. De wijkagent heeft deze week op woensdagavond nog met het groepje jongeren gesproken op het schoolplein van de Boekelerschool. Dat was een prima gesprek. Ze zijn daarna ook weggegaan. Van overlast is al een paar weken geen sprake meer.”

Met die woorden reageert wijkagent Peter Colijn op het effect van de controleacties die hij en zijn collega’s de afgelopen weken hebben uitgevoerd op plekken waar vandalisme en andere overlast werd geconstateerd. “We wisten precies wie ze waren en waar deze jongeren zich ophielden. Het was een groepje van een man of zeven, acht in de leeftijd van veertien tot zeventien jaar. Na de controles die we in de avonduren hebben gehouden, is het rustig gebleven. Sinds een paar weken hebben we geen klachten van overlast meer gekregen van de bewoners van Boekelo.”

Peter Colijn voegt eraan toe dat een van de maatregelen die is getroffen, het aanbrengen is van een zogeheten bromfietssluis bij de ingang van het schoolplein van de Boekelerschool aan de Dirk Papestraat. „ Dat is een nuttige aanpassing. De jeugd kan nu niet meer met een brommer op het plein rijden. In het begin hebben ze daar over gemopperd. Daar moeten ze maar aan wennen!”

Bron: Tc Tubantia dd 18 maart 2011

Overlast jongeren in Boekelo wordt aangepakt

Rondvraag Stadsdeelcommissie West dd 1 maart 2011

RTV Oost Nieuws – Overlast jongeren in Boekelo flink afgenomen

RTV Oost Nieuws – ‘Jeugd veroorzaakt overlast Boekelo’
Scheidingslijn