Categorieën
Nieuws

Fietssnelweg F35 officieel geopend

Dinsdag 22 november was het eindelijk zo ver: het eerste gedeelte van de fietssnelweg F35 tussen Hengelo en Enschede was een feit. De wethouders Hans van Agteren (Enschede) en Jan Bron (Hengelo) verrichtten de officiële opening. Zelf had ik de eer om het traject tussen de Kuipersdijk in Hengelo en het Colosseum in Enschede op een fietssimulator af te leggen.

De fietssnelweg F35 heeft overal een breedte van minimaal 4 meter en is geheel voorzien van energievriendelijke dimbare ledverlichting. Het wordt een snelle en comfortabele fietsverbinding tussen Enschede en Nijverdal, met zijtakken Enschede-Oldenzaal en Almelo-Vriezenveen. De aaneengesloten tracés hebben gezamenlijk een lengte van circa zestig kilometer. Het fietsproject is een samenwerking tussen de Regio Twente en de Twentse gemeenten.

Met de F35 wordt fietsgebruik gestimuleerd, waardoor het autoverkeer met vijf procent in de spits kan worden verminderd. De fietssnelweg bestaat uit rechte stukken, waardoor omfietsen niet nodig is, en kent gelukkig geen stoplichten, waardoor de fietser zijn fietstempo kan aanhouden. In het voorjaar van 2012 wordt door de Regio Twente onderzocht in hoeverre fietsers de nieuw aangelegde F35 waarderen.

Een interview van Laurens van der Velde (Regio Twente) met mij over dit project is hieronder te bekijken:

Scheidingslijn