Categorieën
Nieuws

Gevaarlijke kruizingen Fietssnelweg F35

De gemeente Enschede kan niet voorkomen dat er gevaarlijke kruisingen blijven bestaan in de nieuwe fietssnelweg F35.

Hoewel een fietssnelweg anders suggereert, moeten fietsers op twee plekken in de nieuwe fietssnelweg tussen Hengelo en Enschede voorrang verlenen aan kruisend autoverkeer. Volgens wethouder Van Agteren hebben NS en ProRail dat geëist, omdat het om twee spoorwegovergangen gaat op grondgebied van Hengelo. Het zou te gevaarlijk zijn om auto’s daar te laten wachten.

Op verzoek van PvdA-raadslid Hanna wil wethouder Van Agteren zijn Hengelose collega Bron vragen actie te ondernemen, maar geeft verdere gesprekken met de NS en ProRail weinig kans van slagen omdat er al veel over is gesproken.

Ook zegt hij de gemeenteraad toe zijn collega Bron te vragen er waarschwuwingsborden te plaatsen. Fietsers worden nu op geen enkele manier gewaarschuwd dat auto’s er voorrang hebben.

Vorige week dinsdag is het eerste deel van de fietssnelweg F35 geopend dat twee gemeenten met elkaar verbindt. Eerder is al een deel in Almelo opgeleverd. Uiteindelijk moet er een fietssnelweg ontstaan van 60 kilometer lang tussen Nijverdal en het Duitse Gronau. De F35 gaat ruim 80 miljoen euro kosten en is naar verwachting in 2020 helemaal klaar.

Bron: RTV Oost

— — —
Hengelo plaatst waarschuwingsborden op F35
vrijdag 2 december 2011 | 15:32 uur

Er komen waarschuwingsborden voor fietsers bij twee kruisingen in de fietssnelweg F35. De borden zijn besteld, voor maandag zijn ze geplaatst. Dat heeft de gemeente Hengelo toegezegd.

Het gaat om twee kruisingen in de F35 tussen Hengelo en Enschede op Hengeloos grondgebied. Hoewel een fietssnelweg anders suggereert, hebben fietsers op die kruisingen geen voorrang omdat het gaat om dwarswegen naar een spoorwegovergang. Raadslid Hanna van de PvdA in Enschede heeft daar eerder deze week vragen over gesteld, waarna verantwoordelijk wethouder van Agteren toezegde contact te zoeken met zijn Hengelose collega.

Bron: RTV Oost
Scheidingslijn