Categorieën
Nieuws

Ontwerp kruising 3e ingang Van Heek garage ziet er goed uit

Voorafgaand aan de stadsdeelcommissie Centrum van 10 januari heeft de gemeente samen met ziekenhuis Medisch Spectrum Twente een inloopbijeenkomst gehouden over de aanpassingen aan de H.J. van Heek parkeergarage en het voorlopig ontwerp van de kruising Burgemeester Edo Bergsmalaan, Kuipersdijk en Mooienhof.

In de stadsdeelcommissie hebben meerdere fracties aangegeven graag verder geïnformeerd te willen worden over de vertaling van het voorlopig ontwerp van de kruising in een definitief ontwerp. Bijna alle fracties hadden namelijk zorgen over de afwikkelingen van het verkeer en een aantal met name over de verkeersveiligheid voor fietsers.

De planning is dat de kruising in principe voor de zomervakantie van 2012 gereed moet zijn, zodat na de vakantie gestart kan worden met het realiseren van de nieuwe, zuidelijke entree naar de H.J. van Heek parkeergarage.

Op dinsdag 24 januari organiseerde de gemeente een informatiebijeenkomst om tegemoet te komen aan het verzoek van de commissie, zodat samen ingezoomd kon worden op de afwikkeling van het verkeer. Raadsleden hadden de mogelijkheid om zich ’s ochtends tussen 7:00 – 9:00 uur of ’s middags tussen 16:00 – 18:00 uur te laten informeren over het uiteindelijke ontwerp. Zelf heb ik gebruik gemaakt van de middagsessie. Ik ben drie kwartier bijgepraat over de invulling en mijn zorgen over de verkeersafwikkeling en met name de positie van de fietsers zijn weggenomen. Het ontwerp ziet er prima uit en wat mij betreft kan het zo door naar de uitvoering!

Pikant detail was dat ik te horen kreeg dat er ’s morgens niemand was geweest en ’s middags ik de enige was die belangstelling had voor dit onderwerp. Beetje jammer dat op verzoek van raadsleden vier ambtenaren zich vrij hebben gemaakt om informatie te verschaffen en hier (bijna) geen gebruik van is gemaakt!