Categorieën
Nieuws

Lasergun busbanen leidt tot actie Connexxion

Naar aanleiding van mijn artikel in de Nieuwsbrief van 9 november over een snelheidscontrole met een lasergun op de busbanen is discussie losgebarst op de website van dagblad Tubantia. Samen met politie Twente hebben wij namelijk geconstateerd dat een aantal buschauffeurs te hard rijdt op de verschillende busbanen.

Ik heb wethouder Hans van Agteren een mail gestuurd met mijn bevindingen en gevraagd om busbedrijf Connexxion hierop aan te spreken en acties uit te zetten. Dat heeft hij opgepakt. Inmiddels heeft Connexxion laten weten intern bezig te zijn met allerlei acties. Connexxion wil graag met de bewoners van Enschede in gesprek over wat zij waarnemen en vraagt bewoners om fout weggedrag van buschauffeurs te melden bij het bedrijf.

Connexxion heeft de gemeente gevraagd of het tijdelijk gebruik mag maken van de gemeentelijke snelheidsmeetkar (DSI). Hiermee kunnen gericht controles worden uitgevoerd om op deze manier chauffeurs beter te kunnen aanspreken. Tevens is het bedrijf bereid om mee te denken over aanpassingen op de busbanen, zoals het verlagen van de snelheid, het verbeteren van uitzicht, de oversteekbaarheid en/of veiligheid. Naar aanleiding van verzoeken van de bewonerscommissie Zuid Oost wordt voorgesteld om in dit kader een proef uit te voeren nabij de oversteek vanaf de Wooldriksweg over de busbaan.

Tenslotte hebben wij een uitnodiging ontvangen om een keer te ervaren hoe het is om een bus te besturen. Wethouder Hans van Agteren en ondergetekende wachten dat moment vol spanning af!