Categorieën
Nieuws

Nog een kleine kans voor de draaiarmen

ENSCHEDE – Wethouder EdWallinga stuurt deze week een e-mailtje naar de directies van de basisscholen Drakensteijn, Het Vastert en Godfried Bomans om hen te wijzen op de mogelijkheid van ondersteuning door mensen met een gesubsidieerde baan. Zo kunnen mogelijk de draaiarmen worden bediend op de Knalhutteweg, zodat kinderen deze weg veilig kunnen blijven oversteken.
Omdat een van die draaiarmen defect is en er onvoldoende ouders zijn die de draaiarmen willen bedienen wil het stadsdeelmanagement Zuid ervan af. In plaats daarvan zou er een oversteek met een ‘verbeterde zichtbaarheid’ moeten komen.

Wallinga deed zijn toezegging gisteravond in de stadsdeelvergadering naar aanleiding van vragen van PvdA-raadslid George Hanna. Die pleitte net als twee jaar geleden voor het instandhouden van de veilige manier van oversteken met behulp van de draaiarmen. Hij vroeg zich af of de inzet van mensen met een Klimop-baan mogelijk is. ,,Het gaat per slot van rekening om een hele drukke straat met veel vrachtverkeer.” Andere partijen zoals de SP en het CDA wezen op de verantwoordelijkheid van de ouders.

TC Tubantia dd 19 juni 2013