Categorieën
Nieuws

Ontbrekende schakel Fietssnelweg aangepakt bij laatste fase Auke Vleerstraat

Na de zomer zal begonnen worden met de laatste fase van de herinrichting van de Auke Vleerstraat. Het gaat om het gedeelte tussen de Thermen en Hengelosestraat. In de stadsdeelcommissie Noord kreeg een voorstel hiertoe op dinsdag 25 juni algemene steun. Naast verdubbeling van de weg wordt ook de omvorming van de rotonde met het welbekende kunstwerk-met-de-autootjes (‘De Mallemolen van deze tijd’) aangepakt. Wat goed is om te vermelden is dat overeenstemming is bereikt met de kunstenaar om het kunstwerk in de buurt te behouden.

In het plan staat ook beschreven dat de ontbrekende schakel in de fietssnelweg F35 aangepakt gaat worden. Het traject tussen Hengelo en Enschede Drienerlo is aangelegd. Om aansluiting te vinden, zal ook een fietsbrug gerealiseerd worden over de Auke Vleerstraat en zal de bestaande fietsbrug over het Colosseum verbreed worden. Zaken die wij als PvdA toejuichen. We hebben dan ook van harte ingestemd met de plannen.