Categorieën
Nieuws

Enschede kandidaat voor titel Fietsstad 2014

De inspanningen voor een goed fietsklimaat worden beloond! Op donderdag 3 oktober werd bij fietsenstalling De Graaff het heugelijke moment gevierd dat Enschede genomineerd is voor de titel Fietsstad 2014. Naast Enschede zijn ook de steden Almere, Eindhoven, Velsen en Zwolle genomineerd. Het thema van de verkiezing is “Fietsen zonder hindernissen”.

In de afgelopen periode heeft Enschede flink geïnvesteerd in een aantrekkelijk fietsklimaat. De PvdA heeft daar actief aan bijgedragen. Zo hebben wij o.a. een amendement ingediend om 1 miljoen euro te investeren voor een inhaalslag op onderhoud van fietspaden en de aanpak van knelpunten. Verder is vorig jaar de Fietsvisie vastgesteld met tal van plannen. Hopelijk draagt dit alles er aan bij dat we in 2014 de titel in de wacht kunnen slepen. In het voorjaar wordt bekend gemaakt wie de winnaar is. Voor meer info, kijk op www.fietsstad.fietsersbond.nl/genomineerden