Categorieën
Nieuws

Wateroverlast stadsdeel Noord tot een minimum beperken

Tijdens een recente canvasactie van de PvdA in Enschede Noord gaven verschillende bewoners aan wateroverlast te ondervinden bij hevige regenval. Zo zijn straten en kelders ondergelopen in de wijken Twekkelerveld en Walhof Roessingh. De laatste keer was op 10 september. Verschillende bewoners konden urenlang hun huis niet uit. In sommige straten stond 15 tot 30 centimeter water.

Op dinsdag 8 oktober heb ik hierover namens de PvdA vragen gesteld in de stadsdeelcommissie Noord. Stadsdeelwethouder Hans van Agteren antwoordde dat de gemeente de afgelopen periode heel druk is geweest om dit probleem aan te pakken. Zo is de afgelopen 3 jaren gewerkt aan het rioleringsnetwerk in de Twekkelerzoom, het meest omvangrijke en complexe rioleringsproject in de geschiedenis van onze stad. Aan dit project wordt nu de laatste hand gelegd en binnenkort zal blijken of het een afdoende oplossing is. De wethouder zei geen 100 procent garantie te kunnen geven, maar er alles aan te doen om het probleem van wateroverlast tot een minimum te beperken.